Communications Error

BanksCNC
Posts: 19
Joined: Thu Aug 10, 2017 1:21 pm

Communications Error

Postby BanksCNC » Thu Apr 12, 2018 9:50 pm

So I've had a T9 for about 6 months and all has been working great until recently. All of a sudden i'm starting to get a " Communications Error" in the middle of a job. Screen goes red and the laser stops. Once I powercycle the laser it will recover from the error and continue...ill get abit more done on the job and it happens again...and again...and again....What is causing this error? what Can I do to fix it?

Thanks
Brandon Banks

Tech_Marco
Posts: 4404
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: Communications Error

Postby Tech_Marco » Fri Apr 13, 2018 9:22 am

Hi

Check the connection cable between the LCD and the main board. I think a lose connection between your PC and the controller should’ show communication error once job was transferred successfully, The only possible issue the data cable between the main board and the LCD. Just lose two screws, unplugged it and plug it back. Then secure the two screws and give it a try.

Let me know if it fix the issue


Marco

BanksCNC
Posts: 19
Joined: Thu Aug 10, 2017 1:21 pm

Re: Communications Error

Postby BanksCNC » Fri Apr 13, 2018 9:47 am

Awesome...Seems to be working for now :-) Thanks Marco

Tech_Marco
Posts: 4404
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: Communications Error

Postby Tech_Marco » Fri Apr 13, 2018 9:52 am

smile

upsetDSPowner
Posts: 13
Joined: Mon Jun 20, 2016 8:26 pm

Re: Communications Error

Postby upsetDSPowner » Tue Nov 06, 2018 3:09 pm

I have the same error and this did not work for me. lcd says "communication error press escape key" this sends the unit to the home screen and then after about 5 minutes it repeats the whole thing over. cannot establish comms with or without the wifi module....
Any thoughts?
DZ

Tech_Marco
Posts: 4404
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: Communications Error

Postby Tech_Marco » Tue Nov 06, 2018 3:45 pm

Try plugin the USB direct to the main board without using an extension USB cable in between. Sometimes we got this issue from the short USB extension cable . Once we hook our PC direct to the main board, it works fine. Give it a tey

Marco

upsetDSPowner
Posts: 13
Joined: Mon Jun 20, 2016 8:26 pm

Re: Communications Error

Postby upsetDSPowner » Wed Nov 07, 2018 1:18 pm

no change still no comms,

upsetDSPowner
Posts: 13
Joined: Mon Jun 20, 2016 8:26 pm

Re: Communications Error

Postby upsetDSPowner » Wed Nov 07, 2018 1:19 pm

:eek: :eek: no change still no comms,

Tech_Marco
Posts: 4404
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: Communications Error

Postby Tech_Marco » Wed Nov 07, 2018 9:34 pm

Make sire driver for the controller is installed properly. You should see the driver properly showed up under Window, the Device Manager. Some computer that I worked from my customers were either Firewall blocked, or have some sort of application blocking it. It took me long to get the driver to install

Marco


Return to “DSP T9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests