Change zero coords? Homing offsets?

Posts: 1
Joined: Wed Feb 01, 2017 5:10 pm

Change zero coords? Homing offsets?

Postby moo10032 » Thu Feb 02, 2017 10:18 pm

How do you change the homing offsets? I want me machine to home itself, and then move to the corner of the bed which is at 0, 30. I have a jig setup there so I don't want to work in anything bu "soft origin" work mode. How do you go around this? Right now I'm having to just remember to move all my cuts down below 30mm in raycam.


Posts: 10
Joined: Thu Jun 11, 2015 2:19 pm

Re: Change zero coords? Homing offsets?

Postby Dean315 » Thu Mar 23, 2017 10:54 am

I'm having exactly the same issue. Did get it solved? I'm using LaserCad but I'm sure that doesn't matter.


Posts: 13
Joined: Fri Nov 25, 2016 6:57 pm

Re: Change zero coords? Homing offsets?

Postby ChrisBorg » Fri May 19, 2017 10:06 pm

Move the head to the exact position you want using the software. Then push the origin button on the LCD screen which resets the home position.

Posts: 461
Joined: Fri Jan 20, 2012 1:39 pm
Location: Appelscha, the Netherlands

Re: Change zero coords? Homing offsets?

Postby Techgraphix » Sat May 20, 2017 4:00 am

Or mechanicaly position the home-sensor to the appropriate coordinates: move it 30mm to the left/right/forward/back.
Or mechanically extend the sensor-trigger by 30mm.
Or set your origin right (like ChrisBorg said)

BTW i always use a origin somewhere where i can position my material easily..


Return to “DSP X7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests