Thermocouple for jld 612

richiem
Posts: 270
Joined: Mon Jan 03, 2011 3:47 pm
Contact:

Re: Thermocouple for jld 612

Postby richiem » Mon Apr 09, 2012 8:10 pm

Sure -- go ahead and try running it.

swensonknives
Posts: 9
Joined: Thu Mar 08, 2012 4:34 pm

Re: Thermocouple for jld 612

Postby swensonknives » Tue Apr 10, 2012 2:51 pm

ok i have it on..all the lights are on,and the at light is blinking..it reads 84 on top and 800 on the bottom. I plan to let it run through tomorrow..im not sure what it should be doing. later Luke

richiem
Posts: 270
Joined: Mon Jan 03, 2011 3:47 pm
Contact:

Re: Thermocouple for jld 612

Postby richiem » Tue Apr 10, 2012 8:26 pm

Well, the AT light blinking is a good sign....

swensonknives
Posts: 9
Joined: Thu Mar 08, 2012 4:34 pm

Re: Thermocouple for jld 612

Postby swensonknives » Thu Apr 12, 2012 11:39 am

its been running since my previous post. all readings are still exactly what they were ..well over 24 hours. whats next? later Luke

richiem
Posts: 270
Joined: Mon Jan 03, 2011 3:47 pm
Contact:

Re: Thermocouple for jld 612

Postby richiem » Thu Apr 12, 2012 3:53 pm

So just to confirm, now your SV (set value - green) is 800 deg F, and the PV (present value - red) is 84 deg F ?

swensonknives
Posts: 9
Joined: Thu Mar 08, 2012 4:34 pm

Re: Thermocouple for jld 612

Postby swensonknives » Thu Apr 12, 2012 5:34 pm

Yes that is correct..

richiem
Posts: 270
Joined: Mon Jan 03, 2011 3:47 pm
Contact:

Re: Thermocouple for jld 612

Postby richiem » Fri Apr 13, 2012 10:41 am

So looks like either the thermocouple is bad or connected incorrectly, or the heater isn't heating, or both. Is the furnace heating? If yes, then it's the thermocouple, connections, or controller or some combination of all three....

If the heater isn't heating, then it's the heater, SSR, connections, or some combination.

swede225
Posts: 3
Joined: Wed Jul 31, 2013 4:25 pm

Re: Thermocouple for jld 612

Postby swede225 » Wed Jul 31, 2013 4:33 pm

Ok I am formerly swensonknives on this forum. I couldn't get anyone to respond to my emails about gaining access again. But I'm back now and that is what matters. I replaced the relay and am running autotune again. I am hoping to get this oven to 1950 f max temp. It just needs to heat up and I will turn off when I am finished. When the auto tune runs I will post my settings for advice thanks.
During autotune should the oven temp be changing? The set temp on bottom is at 800.





Later Luke


Return to “Temperature Controller”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest