5740 amp meter

fergusson1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 10:18 am

5740 amp meter

Postby fergusson1 » Mon Feb 28, 2011 11:11 am

I have a sollar array that is producing about 65 to 75 amps so i bought a 5740 amp meter i followed the instructions hooked for the Case 3 dia. entered each password made sure that each Set point read the way the instructions say they should. The meter reads 499.9 to500.0 this iis not the reading I should be getting so I double checked the instructions going thru each step still get same reading HELP PLEASE

Tech_Marco
Posts: 4347
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: 5740 amp meter

Postby Tech_Marco » Tue Mar 01, 2011 11:21 pm

What is specification of the shunt you have? 100A 75mV may be?? Or something else? The setpoint has nothing to do with the reading. It's for the alarm output.

fergusson1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 10:18 am

Re: 5740 amp meter

Postby fergusson1 » Wed Mar 02, 2011 7:48 am

The shunt is a 100 amp 75 mil.

Tech_Marco
Posts: 4347
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: 5740 amp meter

Postby Tech_Marco » Thu Mar 03, 2011 6:12 pm

First of all, select Signal type to '3' using password 0089

Try the following setting (display only):
PvL: 0
PvH: 100
dot: 1
Filt: 0

The max display it will show is "100.0"A

fergusson1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 10:18 am

Re: 5740 amp meter

Postby fergusson1 » Mon Mar 07, 2011 8:10 am

isnt this password 36 ?

Tech_Marco
Posts: 4347
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: 5740 amp meter

Postby Tech_Marco » Mon Mar 07, 2011 8:33 am

First of all, select Signal type to '3' using password 0089
Then do the other with 0036.
Please follow the manual step by step

fergusson1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 10:18 am

Re: 5740 amp meter

Postby fergusson1 » Wed Mar 09, 2011 7:41 am

Thank you Marco IT WORKS!!!!!!!!!!!!!! one more question I need to mount the shunt can I drill a 1/8 hole in the center of it without ruining the integrity of it ?
Thanks again

Tech_Marco
Posts: 4347
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: 5740 amp meter

Postby Tech_Marco » Wed Mar 09, 2011 11:08 am

You can drill the hole on the fixture that holds on the shunt. The size of that pieces of metal (shunt) is precised calculated so don't do any change on it.

fergusson1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 10:18 am

Re: 5740 amp meter

Postby fergusson1 » Tue Dec 29, 2015 2:28 pm

Tech_Marco wrote:You can drill the hole on the fixture that holds on the shunt. The size of that pieces of metal (shunt) is precised calculated so don't do any change on it.

marco
why does this 5740 blink? and how do I fix it

Tech_Marco
Posts: 4347
Joined: Mon Jun 15, 2009 3:00 pm

Re: 5740 amp meter

Postby Tech_Marco » Tue Dec 29, 2015 2:49 pm

I'm not sure what you mean of blinking on the 5740. Can you video it please

Marco


Return to “Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest