LO-X7 with Altzheimer?

Techgraphix
Posts: 415
Joined: Fri Jan 20, 2012 1:39 pm
Location: Appelscha, the Netherlands
Contact:

LO-X7 with Altzheimer?

Postby Techgraphix » Mon Nov 14, 2016 8:13 am

Since a few weeks it forgets about the time and date settings. Time and date are set back to 0.1.1 0:00
At the same time i get the message to ""continue work after powercut?" (while there was no powercut and all jobs where finished succesfully)

When i set the date and time correct with AWCToolV1.3, this message is gone, but the next day i see the date and time are set back to 0.1.1 0:00 again and the message appears again..

Can it be there is somekind of backup-battery in one of the units, that needs to be replaced?

Kees

Techgraphix
Posts: 415
Joined: Fri Jan 20, 2012 1:39 pm
Location: Appelscha, the Netherlands
Contact:

Re: LO-X7 with Altzheimer?

Postby Techgraphix » Tue Nov 15, 2016 9:24 am

Anyone?

Kees

Tech_Marco
Posts: 4084
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:00 pm

Re: LO-X7 with Altzheimer?

Postby Tech_Marco » Tue Nov 15, 2016 10:26 am

Kee:

I talked to the programmer last night and was told that the battery may be dead. Once a new battery is replaced, it should keep track of the clock.


Marco

Techgraphix
Posts: 415
Joined: Fri Jan 20, 2012 1:39 pm
Location: Appelscha, the Netherlands
Contact:

Re: LO-X7 with Altzheimer?

Postby Techgraphix » Tue Nov 15, 2016 12:37 pm

I already thought something like that, but where can i find this battery (in which unit?).. Is it a battery (something like CR2025) of something like a big Capacitor.. Is it placed in a holder or do i need to solder it out..
Just a few questions before i dismantle the machine..

PS.. just found it.. it is in the display unit. You have to take out the PCB as the CR1220 cell is on the back..
Not a type of battery that i have spare in the house..

Kees

Tech_Marco
Posts: 4084
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:00 pm

Re: LO-X7 with Altzheimer?

Postby Tech_Marco » Tue Nov 15, 2016 2:38 pm

CR1220 3v battery

Version2
IMG-20161115-WA0034.jpg


Version 1
tmp_13630-IMG-20161115-WA0028-596540403.jpg
tmp_13630-IMG-20161115-WA0028-596540403.jpg (102.42 KiB) Viewed 1086 times


Return to “Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest