Search found 5 matches

by lockandmortice
Wed Sep 20, 2017 10:54 am
Forum: DSP T9
Topic: t9 Upgrade - Laser Won't Fire
Replies: 14
Views: 1724

Re: t9 Upgrade - Laser Won't Fire

Update: Thanks for all the replies...I finally traced the problem to a seemingly innocuous toggle switch for one of the ammeters, which was evidently downstream in the 24v circuit that also threw the necessary relay to fire the laser. How the toggle got switched to off and why it was wired in line w...
by lockandmortice
Fri Sep 15, 2017 11:34 am
Forum: DSP T9
Topic: t9 Upgrade - Laser Won't Fire
Replies: 14
Views: 1724

Re: t9 Upgrade - Laser Won't Fire

Update: So going back to the laser this morning I realized I had the dumb and never properly rewired the general output port from the old ruida to the t9...the previous setup only used the 24v external power output for a relay, and one of the General output signal ports for the ammeter. Is there any...
by lockandmortice
Fri Sep 15, 2017 9:09 am
Forum: DSP T9
Topic: t9 Upgrade - Laser Won't Fire
Replies: 14
Views: 1724

Re: t9 Upgrade - Laser Won't Fire

Thanks Kees, all good thoughts...I tried grounding both wp and its the same effect as unchecking the wp monitoring in the parameters...i.e. program will run fine but the laser is not firing (the software/t9controller has switchable 0/1 level ports for accessory monitoring). I was hoping to establish...
by lockandmortice
Thu Sep 14, 2017 9:29 pm
Forum: DSP T9
Topic: t9 Upgrade - Laser Won't Fire
Replies: 14
Views: 1724

Re: t9 Upgrade - Laser Won't Fire

No...the water protection was wired directly into the wp port on the lasers power supply. I also made sure the water protection box was unchecked in the Lasersoft parameters. The only protection wired into the old ruida was an open door switch and I just had shorted together most of the time anyway....
by lockandmortice
Thu Sep 14, 2017 6:23 pm
Forum: DSP T9
Topic: t9 Upgrade - Laser Won't Fire
Replies: 14
Views: 1724

t9 Upgrade - Laser Won't Fire

Just upgraded my machine from an old ruida 63332g controller to the t9 and I have managed to get everything working except that the laser tube won't fire. The tube is a 100w recti laser with a 28mA recti psu. The water cooler is working fine, no change from the previous setup. I have it wired ttl->L...

Go to advanced search